kotisirkka lauta jauhomato kenno

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan hyönteisalan ajankohtaisista asioista ja verkostoitumaan!

Hyönteisalan monet mahdollisuudet –ajankohtais- ja verkostoitumisseminaari Iisalmessa Savonia-ammattikorkeakoululla 13.11.2019
Päivän aikana hyönteisalan asiantuntijat kertovat alan monista liiketoimintamahdollisuuksista: Miten kuluttajatutkimustietoa hyödynnetään hyönteisalalla? Millaista raaka-ainetta hyönteiset ovat ammattikeittiön näkökulmasta? Entä miten hyönteiset toimivat biomassojen käsittelijöinä?
Lisäksi kuulemme hyönteistalouden mahdollisuuksista lemmikkieläimille sekä hyönteistoimialan liiketoiminnan mahdollisuuksista. Pölyttäjistä saatavista palveluista ja tuotteista kertoo Suomen Mehiläishoitajain Liitto. Yrityspuheenvuoron pitää Savonia Grasshopper. Päivä päättyy työpajatyöskentelyyn.
Tilaisuus on suunnattu hyönteisalalla toimiville ja alasta kiinnostuneille, opiskelijoille ja siitä kiinnostuneille toimijoille. Tarkemman ohjelman löydät seuraavalta sivulta. 

Tilaisuus on maksuton ja avoin. 

Tapahtumassa on tarjoiluja, joten ilmoittauduthan etukäteen 7.11.2019 mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/CB8BE9D815376E49                          qr koodi tilaisuuteen

Tiedolla hyönteisalan tulevaisuuteen -hankkeen seminaari 13.11.2019
Savonia-ammattikorkeakoulu, auditorio, Haukisaarentie 2, 74130 Iisalmi

Mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä.
Etäyhteydellä: https://savonia.zoom.us/my/piia.kekkonen

Ohjelma:
klo 8:45 Aamukahvit ja etäyhteyksien testausta
klo 9:00 Tervetuloa. Miten Savonia-ammattikorkeakoulu innovoi uutta? Petri Kainulainen, Savonia-ammattikorkeakoulu
klo 9:15 Hyönteisalan monet mahdollisuudet. Erikoistutkija Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus
klo 9:35 Kuluttajalähtöisyys tuotekehityksen viitoittajana ja testauksen merkitys tuotteistuksessa, case: opiskelijaprojekti/ Future Food-yksikkö. Johanna Kantala, Savonia-ammattikorkeakoulu
klo 10:00 Kuluttajatutkimustiedon hyödyntäminen hyönteisalalla. Salla Willman, Savonia-ammattikorkeakoulu
Klo 10.20 Hyönteisruoka ammattikeittiössä. Etäyhteydellä lehtori Ilkka Latomäki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Klo 10:40 Hyönteiset biomassojen käsittelyssä. Projektityöntekijä Sami Virtanen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Klo 11:00 Hyönteistoimialan liiketoiminnan kehittäminen. Lehtori Tiina Wickman-Viitala, Tampereen ammattikorkeakoulu
Lounas
klo 12:30 Hyönteistuotteita erikoismarkkinoille – case lemmikkieläinrehut. Titta Järveläinen, Oulun ammattikorkeakoulu
klo 12:50 "Mehiläistaloudesta saatavat tuotteet – hunajasta pölytyspalveluun".
Suomen Mehiläishoitajain Liitto, etäyhteydellä Eeva-Liisa Korpela
klo 13:15 Hyönteistalouden kehittämistä Pohjois-Savossa - InsectSavo –hanke. TKI-asiantuntija, Piia Kekkonen
klo 13:25 Yrityspuheenvuoro- Savonia Grasshopper, Hasse Wallen.
Työapajatyöskentelyä ja kahvit
klo 15:30 Loppusanat ja yhteenveto. Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus

seminaarin osallitujatahot

Kasvava hyönteisteollisuus etsii jatkuvasti uusia potentiaalisia hyönteislajeja, joiden avulla voidaan turvata vaihtoehtoisten proteiininlähteiden tuotanto.

FM Vilma J. Lehtovaaran väitöstutkimuksessa tarkasteltiin hepokattilajia, joka on merkittävä syötävä hyönteislaji Itä-Afrikassa, erityisesti Ugandassa. Tutkimuksessa havaittiin, että tämän hepokattilajin rasvahappokoostumusta voidaan muokata merkittävästi ihmisen terveydelle suotuisemmaksi kasvatuksen aikana.

Haastattelun voi kuunnella UEFIN podcastina

 

Hankkeen toteuttajat

toteuttajat

Hankkeen rahoittajat ja sponsorit

rahoittajat