Tervetuloa työpajaan Hyönteistuotteiden elintarviketurvallisuus ja ravitsemuksellinen laatu!

Ajankohta: 18.11.2020 klo 13-16

Ohjelma:

13.00 – 13.05 Tervetuloa, Puheenjohtaja Jenni Korhonen/UEF

13.05 – 13.45 Uuselintarvikkeet EU:ssa hyönteisnäkökulmasta, Anna Mizrahi/Ruokavirasto

13.45 – 14.10 Hyönteisten mikrobiologinen laatu ja ravintosisältö, Kati Riekkinen/Itä-Suomen yliopisto, Insect-Savo -hanke

14.10 – 14.15 Tauko

14.15 – 14.45 Hyönteisten käyttö elintarvikkeissa elintarviketeollisuuden näkökulmasta, Juhani Sibakov/Oy Karl Fazer Ab

14.45 – 15.05 Hyönteisten käyttö elintarvikkeissa tuotekehityksen näkökulmasta, Aija Viitaniemi/ChefBug Oy

15.05 – 15.50  Allergeenit hyönteisissä, Minna Anthoni/Ruokavirasto

15.50 – 16.00  Tilaisuuden yhteenveto

 

Työpaja järjestetään etäyhteydellä. Ilmoittaudu tilaisuuteen tiistaihin 17.11.2020 mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/D19F86DC69C9A647
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen tapahtuman alkamista.

Tilaisuudesta ei tehdä tallennetta.

Tilaisuuden esite

 

Tervetuloa!

Tule maistamaan ja arvioimaan hyönteistuotteita Kuopiossa!
 
3.vuoden restonomiopiskelijat Annika, Susanna ja Roosa toteuttavat InsectSavo-hankkeelle kehitettyjen tuotteiden aistinvaraisen arvioinnin osana workshop-opintoja. Testihenkilöiksi haetaan 18 - 75 vuotiaita, jotka pääsevät maistamaan hyönteistuotteita. Olet soveltuva, mikäli et tupakoi, et ole raskaana tai imetä. Arviointiin eivät voi osallistua henkilöt, jotka noudattavat gluteenitonta tai vegaanista ruokavaliota tai ovat vilja-, pähkinä- tai äyriäisallergikkoja.
 
Arviointitilaisuudet ovat jo tällä viikolla keskiviikkona 7.10. ja torstaina 8.10. ja testiaikoja löytyy molemmilta päiviltä klo 15, 16 ja klo 17. Itse arviointiin menee noin 15 minuuttia ja ne toteutetaan Future Food-yksikössä (Microkadun kampus, S-rakennus, 4 kerros). Tule mukaan ja vaikuta hyönteistuotteiden tuotekehitykseen!
 
Tilaisuuden esite
 

Työpaja: Hyönteiset tuotantoeläinten rehuna ja lemmikkien ravintona

Milloin: 23.9.2020 klo 12:30 alkaen, kesto noin 3,5h

Missä: etäyhteydellä, vaikka kotoa käsin!

Hinta: maksuton

Kenelle: Yrittäjät, kenellä on tuotantoeläimiä. Lemmikkien omistajat. Heille, ketkä haluaisivat kasvattaa hyönteisiä lemmikkien tai tuotantoeläinten ravinnoksi ja saada aiheesta lisää tietoa.

Miten mukaan: Ilmoittaudu työpajaan tiistaihin 22.9.2020 klo 12 mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/482BD45B9827EFEE
Ilmoittautuneille lähetämme osallistumisohjeet sekä etäyhteyslinkin työpajaan.

 

Työpajassa saadaan asiantuntijoilta mm. lainsäädäntökatsaus hyönteisten käytöstä rehuna sekä hyönteisten rehuista, esitellään pieneläimiä ja niiden ruokintaa hyönteisillä, tutustutaan hyönteisiä syöviin lajeihin, kuullaan kuinka hyönteisiä voi käyttää tuotantoeläinten ja lemmikkien ruokinnassa.

Asiantuntijoiden alustuspuheenvuorojen jälkeen keskustellaan aihealueittain osallistujien tarpeiden mukaisesti:

- Oman yrityksen hyönteisen kasvatuksen suunnittelu ja

- Omille lemmikkieläimille hyönteisten kasvatuksen suunnittelu.

 

Tervetuloa mukaan!

 

 

Tule mukaan pohtimaan hyönteistalouden mahdollisuuksia sekä luomaan uusia ideoita ruokakulttuuriin, eläinten ruokintaan ja kiertotalouteen liittyen!

InsectSavo-hanke järjestää monipuolisesti hyönteistaloutta käsitteleviä työpajoja vuonna 2020.

Työpaja markkinoinnista järjestetään 3. ja 15.6.2020 klo 12:00 alkaen. 

Työpajaan osallistuvien tulee ilmoittautua etukäteen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittautuneille lähetetään linkki työpajaan.

 

 

 

 

Hyönteisalan koulutus pergan, siitepölyn ja kuhnurintoukkien käsittelystä siirtyy myöhemmäksi. Ilmoitamme tautitilanteen helpottaessa tapahtuman järjestelyistä.

Hankkeen toteuttajat

toteuttajat

Hankkeen rahoittajat ja sponsorit

rahoittajat