InsectSavo -hanke järjestää:

Hyönteistalouden mahdollisuudet työpaja torstaina 6.5.2021 kello 12.30- 15.00

 

InsectSavo-hanke järjestää viimeisen työpajan hyönteistalouden mahdollisuuksista liiketoiminnan kannalta. Tilaisuus on ilmainen ja järjestetään etäyhteydellä. Saat linkin ilmoittautumisen jälkeen ennen työpajaa sähköpostiisi.

Ohjelma alla:

12.30 - 12.35 Tilaisuuden avaus, Piia Kekkonen Savonia ammattikorkeakoulu

12.35- 13.00 Markkinaselvitysten tuloksia ja hyönteistuotteiden tuotekehittely. Lemmikkieläintenomistajien, rehuteollisuuden, suurtalouskeittiöiden ja ravintoloiden halua käyttää hyönteisiä.Tuotekehittely kuhnurintoukille ja jauhomadoille. Aistinvaraisen arvioinnin tuloksia, Piia KekkonenSavonia ammattikorkeakoulu

13.00- 13.30 Hyönteistalouden liiketoiminta alat, Tiina Wickman Viitala, Tampereenammattikorkeakoulu

13.30- 14.00 Eri näkökulmat hyönteistalouden osalta: kasvatus, jalostus ja myynti, Antti Reen,Finsect Oy

14.00- 14.20 Hyönteistuotannon kannattavuuden laskenta; ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinennäkökulma, Leena Kärkkäinen Savonia ammattikorkeakoulu

14.20 - 15.00 Työpajat hyönteistalouden mahdollisuuksista

Ilmoittautuminen  4.5.2021 mennessä:https://link.webropol.com/s/hyonteistaloudenmahdollisuudet

Hyönteiskasvatuksen teknologiset ratkaisut-webinaari 14.4.2021

 

Työpajassa käydään läpi erilaisia hyönteisten kasvatuksessa käytettäviä kasvatuslaitteistoja ja kasvatusmenetelmiä.

Lopuksi pohdimme yhdessä eri kasvatusmenetelmien ominaisuuksia. Ilmoittautumislinkki 12.4.2021 mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/68385CADC40A4252

 Tilaisuus on ilmainen ja järjestetään etäyhteydellä. Zoom-linkki lähetetään ennen tilaisuuden alkua.

 

Asiantuntijat ja aikataulu:

klo 10-10:10 Alustus Piia Kekkonen, InsectSavo-hanke

klo 10:10-10:40 Laura Leinonen, Ylä-Savon ammattiopisto. Hyönteiskasvatus lemmikkieläimille ja hyönteiskasvatushuoneen kehittäminen.

klo. 10:40- 11:10 Hannele Blomqvist, Callio Edible Insects From Mine. Hyönteisten kasvatus kaivoksessa ja kasvatuksen tekniikka.

Kahvitauko 11:10-11:30

klo 11:30-12:00 Tiina Siimekselä, EntoTek-hanke. Kasvatusolosuhteiden hallinta ja merkitys;

klo 12:00 -12:30 Nicolas Braun, Bühler AG Insect Technology.
Bühler’s role in insect industry and production facilities to companies.

Esitys pidetään englanniksi.

klo 12:30-13:15 Työpaja. Kysymyksiä kasvatuslaitteistoista ja vertailu eri kasvatusmenetelmistä.

klo 13:15 työpaja päättyy.

Ilmoittaudu webinaariin alla olevasta linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/68385CADC40A4252

 

 

 

Tervetuloa webinaariin Kiertotalous ja hyönteiset!

Ajankohta: 16.2.2021 klo 10-13

Miten kiertotaloutta voidaan edistää hyönteisten avulla?
Tässä maksuttomassa webinaarissa pääset kuulemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja aiheesta. Webinaarin yhteydessä on mahdollisuus myös ideoida uusia kiertotalousmahdollisuuksia chatissa tai keskustellen.

Ohjelma:
10.00 Webinaarin avaus. Piia Kekkonen, Savonia-amk
10.05 Kuivamädätyksen hyödyntämisen sivutuotteiden käsittelyssä. Teija Rantala, Savonia-amk
10.30 Sivutuotteet hyönteisten kasvatuksessa. Miika Tapio, Luonnonvarakeskus
11.05 Hyönteistuotannon sivutuotteet lannoitteena. Merja Torniainen, Ruokavirasto
11.40 Tauko
11.50 Hyönteiset muovijätteen käsittelyssä. Niina Huikuri, Apila Group
12.20 Kiertotalousratkaisujen ideointia. Vetäjänä Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus

Työpaja järjestetään etäyhteydellä Teamsissa. Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 10.2.2021 osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/31B8DAF4FF8952F1
Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Webinaarin pdf-esite.

Tervetuloa!

Tervetuloa työpajaan Hyönteistuotteiden elintarviketurvallisuus ja ravitsemuksellinen laatu!

Ajankohta: 18.11.2020 klo 13-16

Ohjelma:

13.00 – 13.05 Tervetuloa, Puheenjohtaja Jenni Korhonen/UEF

13.05 – 13.45 Uuselintarvikkeet EU:ssa hyönteisnäkökulmasta, Anna Mizrahi/Ruokavirasto

13.45 – 14.10 Hyönteisten mikrobiologinen laatu ja ravintosisältö, Kati Riekkinen/Itä-Suomen yliopisto, Insect-Savo -hanke

14.10 – 14.15 Tauko

14.15 – 14.45 Hyönteisten käyttö elintarvikkeissa elintarviketeollisuuden näkökulmasta, Juhani Sibakov/Oy Karl Fazer Ab

14.45 – 15.05 Hyönteisten käyttö elintarvikkeissa tuotekehityksen näkökulmasta, Aija Viitaniemi/ChefBug Oy

15.05 – 15.50  Allergeenit hyönteisissä, Minna Anthoni/Ruokavirasto

15.50 – 16.00  Tilaisuuden yhteenveto

 

Työpaja järjestetään etäyhteydellä. Ilmoittaudu tilaisuuteen tiistaihin 17.11.2020 mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/D19F86DC69C9A647
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen tapahtuman alkamista.

Tilaisuudesta ei tehdä tallennetta.

Tilaisuuden esite

 

Tervetuloa!

Tule maistamaan ja arvioimaan hyönteistuotteita Kuopiossa!
 
3.vuoden restonomiopiskelijat Annika, Susanna ja Roosa toteuttavat InsectSavo-hankkeelle kehitettyjen tuotteiden aistinvaraisen arvioinnin osana workshop-opintoja. Testihenkilöiksi haetaan 18 - 75 vuotiaita, jotka pääsevät maistamaan hyönteistuotteita. Olet soveltuva, mikäli et tupakoi, et ole raskaana tai imetä. Arviointiin eivät voi osallistua henkilöt, jotka noudattavat gluteenitonta tai vegaanista ruokavaliota tai ovat vilja-, pähkinä- tai äyriäisallergikkoja.
 
Arviointitilaisuudet ovat jo tällä viikolla keskiviikkona 7.10. ja torstaina 8.10. ja testiaikoja löytyy molemmilta päiviltä klo 15, 16 ja klo 17. Itse arviointiin menee noin 15 minuuttia ja ne toteutetaan Future Food-yksikössä (Microkadun kampus, S-rakennus, 4 kerros). Tule mukaan ja vaikuta hyönteistuotteiden tuotekehitykseen!
 
Tilaisuuden esite
 

Hankkeen toteuttajat

toteuttajat

Hankkeen rahoittajat ja sponsorit

rahoittajat